2016-04-11 13:00Nyheter

Årets Almapristagare presenteras på Svenska barnboksinstitutet

null

2016 års mottagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne Meg Rosoff presenteras den 14 april på Svenska barnboksinstitutet. Maria Lassén Seger ledamot i juryn berättar om ett författarskap som både beskrivs som modigt och humoristiskt. Meg Rosoff skriver för ungdomar och debuterade år 2004 med How I Live now (Så har jag det nu, 2005). Läs mer om Meg Rosoff på www.alma.se.

Tid och plats:
Torsdagen den 14 april kl. 18–19.30 på Svenska barnboksinstitutet, Odengatan 61, Stockholm. T-bana Odenplan. Ingen förhandsanmälan. Fritt inträde. I samarbete med Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne.

Fotograf: Jean Goldsmith


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Ända sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vi vill stimulera en öppen och bred diskussion om litteraturen och verka för en ökad kompetens och status för alla verksamma inom barnkulturområdet.