2018-03-19 09:00Nyheter

Bokprovningen 2018

null

Den 21 mars släpps årets rapport med analyser och statistik över förra årets utgivning av barn- och ungdomsböcker. Programmet ges från kl. 13 på ABF-huset i Stockholm och innehåller föreläsningar om den digitala utgivningen, hur samtiden avspeglas i 2017 års utgivning, vad skogen har för betydelse och vilka som debuterat. Självklart presenterar vi som vanligt statistiken.

Hela programmet finns på sbi.kb.se/bokprovning. Där finns också information om årets föreläsare, utställningen med 2017 års barn- och ungdomsböcker samt turnéplanen.

Programmet i Stockholm ges i år den 21 mars kl. 13–16 i Z-salen, ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm. Obligatorisk anmälan sker via den här länken. Fri entré.

Dokumentationen med statistik och analyser av 2017 års utgivning släpps den 21 mars.

Arrangeras med stöd av Stockholms stad och i samarbete med ABF Stockholm.


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Ända sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vi vill stimulera en öppen och bred diskussion om litteraturen och verka för en ökad kompetens och status för alla verksamma inom barnkulturområdet.