2021-02-04 14:40Nyheter

En dag om hästböcker

Bild på omslag till flera olika hästböckerBild på hästböcker

En dag om hästböcker:
möten mellan författare, illustratörer och forskare

22 april 2021 kl. 09:00–15:00 i Zoom
Arrangörer: Linnéuniversitetet/CHILLL, Region Västmanland, Svenska barnboksinstitutet och BULT och Kulturlabbet – Region Västmanland


Hästböcker är en älskad men ofta förbisedd genre som rymmer många viktiga perspektiv och frågor. Hästboksdagen vill synliggöra både hästböckerna och hästboksforskningen. Här erbjuder vi också ett forum för att diskutera genrens möjligheter och utmaningar. Förmiddagens program innehåller presentationer av hästboksforskning och ett förläggarsamtal om hästboksgenren. 

Medverkar gör bland andra Susanna Hedenborg (Malmö universitet), Helen Asklund (Mittuniversitetet), Lena Manderstedt (Luleå tekniska universitet), Ann-Sofie Persson (Linköpings universitet), Ada Wester från Gilla böcker/Lilla Piratförlaget och Ulrika Caperius från Bonnier Carlsen.

Förmiddagen är öppen för alla intresserade av hästböcker. Om du önskar delta i eftermiddagens samtal ber vi dig att ange en kort beskrivning av vad du arbetar med.  

Fullständigt program finns på lnu.se/hastbok.
Anmälan senast den 12 april till adress: hastbok@lnu.se 


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur.