2015-01-14 16:57Nyheter

Gustaf Tenggren - från svensk sagotecknare till amerikansk stjärnillustratör

null

Program på Svenska barnboksinstitutet den 15 januari kl.18.

Lars Emanuelsson har tillsammans med Oskar Ekman skrivit en biografi över tecknaren Gustaf Tenggren. Här berättar Lars Emanuelsson om Tenggrens liv som sagotecknare i Sverige, flytten till USA och arbetet som huvudtecknare för Walt Disneys "Snövit".

Under kvällen ges möjlighet att titta på böcker och tidskrifter illustrerade av Gustaf Tenggren samt annat kringmaterial, tillhandahållet av Lars Emanuelsson. "Gustaf Tenggren - en biografi" säljs för 350 kr. Boken är utgiven på Kartago förlag och ingår i Svenska barnboksinstitutets skriftserie som nr 125.

Mer information om Gustaf Tenggren finns på www.gustaftenggren.com.

Tid och plats:Torsdag den 15 januari kl. 18-19.30. Svenska barnboksinstitutet, Odengatan 61, Stockholm. T-bana Odenplan. Fri entré. Ingen förhandsanmälan.

Med stöd från Stockholms stad.


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Ända sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vi vill stimulera en öppen och bred diskussion om litteraturen och verka för en ökad kompetens och status för alla verksamma inom barnkulturområdet.