2016-06-03 09:00Nyheter

Katalogisatör till Svenska barnboksinstitutet (vikariat)

Vill du arbeta med katalogisering och indexering av teoretisk litteratur på Svenska barnboksinstitutet? Vår katalogisatör kommer att vara föräldraledig och vi söker nu en vikarie under perioden 1 november 2016–15 juni 2017.

Vi söker dig som vill ingå i vår grupp om nio medarbetare. Du kommer att ha ansvar för primärkatalogisering i LIBRIS av svenskt och utländskt material samt teoretisk ämnesindexering. Andra arbetsuppgifter är referensarbete, bevakning av utgivningen av teoretisk litteratur, att uppdatera vår teoretiska ämnesordslista samt att medverka i institutets övriga verksamhet utifrån kompetens och intresse.

Välkommen med ansökan senast den 21 augusti. Se hela annonsen och information om hur du söker tjänsten på www.sbi.kb.se/ledigajobb


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Ända sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vi vill stimulera en öppen och bred diskussion om litteraturen och verka för en ökad kompetens och status för alla verksamma inom barnkulturområdet.