2015-04-22 09:00Nyheter

Läsfrämjande i praktiken: Läsrörelsen och Bokhunden

null

I serien Tema barns läsning på Svenska barnboksinstitutet ingår presentationer av olika läsfrämjande insatser. Här presenteras en organisation som arbetat med läsfrämjande projekt i 15 år, Läsrörelsen, tillsammans med ett helt färskt projekt vi Linnéuniversitetet i Växjö, Bokhunden och Astrid Lindgren.

Tid och Plats:
Onsdag 22 april kl. 18.00–19.45, Svenska barnboksinstitutet, Odengatan 61, Stockholm. T-bana Odenplan. Fri entré. Ingen förhandsanmälan. Programmet filmas och läggs ut på www.sbi.kb.se efter ca 2 veckor. Arrangeras med stöd från Stockholms stad och Kulturrådet.Medverkande Läsrörelsen:

Elisabet Reslegård, ordförande och projektledare som utgår från mottot ”Ge dina barn ett språk” och parollen ”Bekämpa språkfattigdomen”.

Susanna Ekström, litteraturpedagog som gör nedslag i projektet BERÄTTA, LEKA, LÄSA – om närläsning av bilderböcker med 1-, 2- och 3-åringar i 29 kommuner.

Marianne von Baumgarten-Lindberg, barnboksexpert som valt alla 86 barn- och bilderböcker i en total upplaga av 15 miljoner böcker i Läsrörelsens samarbete med McDonald’s.

Medverkande Bokhunden och Astrid Lindgren:
 
Helene Ehriander, Projektledare, lektor i litteraturvetenskap med inriktning mot barn- och ungdomslitteratur vid Linnéuniversitetet i Växjö.Mer om Läsrörelsen och Bokhunden och Astrid Lindgren finns på www.lasrorelsen.nu respektive www.bokhunden.seVarmt välkommen!

Vänliga hälsningar,
Lillemor Torstensson
Informatör
lillemor.torstensson@sbi.kb.se


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Ända sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vi vill stimulera en öppen och bred diskussion om litteraturen och verka för en ökad kompetens och status för alla verksamma inom barnkulturområdet.