2017-01-19 12:00Nyheter

Lennart Hellsing-dag på Svenska barnboksinstitutet

null

Svenska barnboksinstitutet arrangerar tillsammans med Lennart Hellsing-sällskapet en Lennart Hellsing-dag den 1 februari 2017 kl. 15. Vi djupdyker ner i ett 60-årigt författarskap, lusläser text och bild och så blir det utdelning av Svenska barnboksinstitutets Lennart Hellsing-pris.

Medverkar gör, förutom 2016 års pristagare, författaren Ylva Karlsson, prof. em. Lena Kåreland, poeten Lotta Olsson, illustratören och författaren Jöns Mellgren och Pella Myrstener, konstvetare.

Mer information med program och hålltider finns inom kort på sbi.kb.se.

Tid och plats:
Svenska barnboksinstitutet, Odengatan 61, den 1 februari kl. 15–19 med mingel i biblioteket. Fri entré, ingen förhandsanmälan. Välkommen!

I samarbete med Lennart Hellsing-sällskapet.
Med stöd från Stockholms stad, Svenska Tecknare, Svenska barnboksakademin och Rabén & Sjögren.


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Ända sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vi vill stimulera en öppen och bred diskussion om litteraturen och verka för en ökad kompetens och status för alla verksamma inom barnkulturområdet.