2016-12-06 13:00Nyheter

PISA-rapporten kommenteras den 12/12 på Svenska barnboksinstitutet

null

Idag släpps PISA-rapporten, världens största elevstudie. Studien arrangeras av OECD och undersöker förmågor inom matematik, naturvetenskap och läsförståelse. För tre år sedan kom den förra rapporten som visade att svenska elever hade backat kraftigt i läsförståelse och hamnat under genomsnittet bland OECD-länderna.

Med anledning av att rapporten släpps har Svenska barnboksinstitutet bjudit in Barbro Westlund för att kommentera den. Barbro Westlund har i sin forskning särskilt inriktat sig på elevers läsförståelse. Hon är filosofie doktor i didaktik och lektor i läs- och skrivutveckling vid Institutionen för språkdidaktik vid Stockholms universitet. Mer om rapporten finns på Skolverkets webbplats skolverket.se

Tid och plats:
Måndag den 12 december kl. 18.00-19.30 inkl. tid för diskussion och frågor, på Svenska barnboksinstitutet, Odengatan 61, Stockholm. T-bana: Odenplan. Fri entré. Ingen förhandsanmälan.

Genomförs i samarbete med Institutionen för språkdidaktik vid Stockholms universitet. Ges med stöd från Stockholms stad.


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Ända sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vi vill stimulera en öppen och bred diskussion om litteraturen och verka för en ökad kompetens och status för alla verksamma inom barnkulturområdet.