2016-02-22 09:00Nyheter

Program för Svenska barnboksinstitutets Bokprovning 2016

null

Bokprovning - program, föreläsningar och turné
De senaste åren har utgivningen av barn- och ungdomsböcker ökat och 2014 var ett rekordår. Ska trenden hålla i sig? Vi sammanfattar utgivningen av barn- och ungdomsböcker 2015 med start den 15 mars i Stockholm. I flera föreläsningar granskas utgivningen ur olika perspektiv (våld, elakhet, dystopier, klassklyftor och vatten) och en översiktlig genomgång ges av trender och statistik. I år är forskaren Maria Nilson från Linnéuniversitetet i Växjö särskilt inbjuden för att tala om ungdomsböcker. Den omfattande dokumentationen släpps den 15 mars kl. 13.00 och då är det också möjligt att se den stora utställningen med samtliga böcker utgivna 2015.

I år går Bokprovningen på turné till Farsta, Uppsala, Umeå, Varberg och Malmö. I Farsta den 12 april filmar UR Samtiden. Hela programmet och information om orter, tider, anmälan och filmning finns på sbi.kb.se/bokproving. Använd #bokprovning i sociala medier


Vänliga hälsningar,
Lillemor Torstensson
kommunikatör och verksamhetsansvarig
lillemor.torstensson@sbi.kb.se


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Ända sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vi vill stimulera en öppen och bred diskussion om litteraturen och verka för en ökad kompetens och status för alla verksamma inom barnkulturområdet.