2016-01-29 15:00Nyheter

Program om ny svensk barnboksforskning den 4 februari

null

Program 4 februari – Halvdag om ny svensk forskning
2015 blev ett rekordår för Svenska barnboksinstitutets skriftserie. Inte mindre än åtta böcker utkom! Det är ett storartat år för barnlitteraturforskningen i Sverige och det vill vi uppmärksamma.

Torsdagen den 4 februari bjuder vi in till en halvdag med presentationer av ny svensk forskning. Bland de böcker som presenteras finns nya studier om Astrid Lindgrens och Martha Sandwall-Bergströms författarskap, krig och lek i barnlitteraturen under 200 år och en litteraturhistorisk odyssé från fabler till manga. Efter presentationerna blir det mingel och bubbel med möjlighet att fynda bland tidigare titlar i Sbi:s skriftserie. Programmet ingår som en del i Sbi:s 50 årsjubileum.

Tid och plats: 4 februari kl. 15-18.30. Svenska barnboksinstitutet, Odengatan 61, Stockholm. T-bana Odenplan. Fri entré. Ingen förhandsanmälan.

Läs mer om de medverkande och böckerna på Sbi:s jubileumssida sbi50.com

En fullständig förteckning över böckerna i Sbi:s skriftserie finns på http://www.sbi.kb.se/sv/Forskning/Sbis-skriftserie-/Titlar-i-serien/


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Ända sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vi vill stimulera en öppen och bred diskussion om litteraturen och verka för en ökad kompetens och status för alla verksamma inom barnkulturområdet.