2016-11-08 13:00Nyheter

Programmet klart till Kvalitet och kvantitet den 16 november

null

Nu är programmet klart till "Kvalitet eller kvantitet? Barn- och ungdomslitteraturens dilemma" den 16 november på Svenska barnboksinstitutet.

Under en heldag diskuteras frågor som: Hur kan vi tala om kvalitet? Vem får, ska och bör avgöra vad som är bra och inte bra litteratur för barn? Hur ska vi se på barn- och ungdomslitteraturen? Är den ett konstnärligt verk eller ett pedagogiskt verktyg eller både och? Kan vem som helst skriva, illustrera och ge ut en barn- och ungdomsbok? Behövs förläggare och redaktörer? Hur bedöms barn- och ungdomsböckerna och vem bedömer dem? Medverkar gör forskare, författare, illustratörer, kritiker och representanter från förlagen.

Dagen avslutas med en längre diskussion där publiken bjuds in att delta med sina erfarenheter och synpunkter.

Fullständigt program med alla medverkande finns på sbi.kb.se.

Dagen arrangeras i samarbete med: Lunds universitet (Språk- och litteraturcentrum), Stockholms stadsbibliotek, Stockholms universitet (Centrum för barnkulturforskning, Institutionen för språkdidaktik), Svenska barnboksakademin, Svenska Tecknare, Sveriges Författarförbund/Barn- och ungdomslitterära sektionen.

Tid och plats:
Datum: Onsdagen den 16 november
Tid: 9.30–16.00
Plats: Svenska barnboksinstitutet, Odengatan 61, Stockholm. T-bana: Odenplan.
Ingen förhandsanmälan men kom i tid. Begränsat antal platser. Fri entré.

Ges med stöd från Stockholms stad.


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Ända sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vi vill stimulera en öppen och bred diskussion om litteraturen och verka för en ökad kompetens och status för alla verksamma inom barnkulturområdet.