2014-02-26 14:35Nyheter

Startskott för Bokprovningen den 12 mars

Startskott för Bokprovning 12 mars

Just nu pågår det intensiva förberedelsearbetet med Bokprovningen. Det är också anledningen till att vi stänger under en dryg vecka, den 3 - 11 mars. Vi hoppas på förståelse. Den 13 mars har vi också stängt, då är vi alla på Konstfack och deltar i heldagsseminariet "En fanfar för bilderbokens framtid!". Kom dit du också, det finns platser kvar (se vidare nedan).


Statistiken släpps den 12 mars kl.12

Statistik, trender och tendenser i utgivningen av barn- och ungdomsböcker 2013 presenteras och diskuteras med start den 12 mars kl.12 på Sbi. Föreläsningar ges även den 14 mars på Sbi och den 18 mars på Fantaren Kultur Farsta (särskild anmälan). Utställningen med alla barn- och ungdomsböcker utgivna i Sverige pågår den 12 mars - 24 april.
Läs hela programmet här
 

Sista chansen att...

På fredag den 28 februari kl.15 är sista dag för att vara med och gissa hur många böcker det kom ut 2013. Pris utlovas till den som gissar rätt. I antalet ingår svenska original, översättningar, återutgivningar och böcker utgivna i Sverige på andra språk än svenska. 2012 registrerades 1761 böcker. Rösta på Facebook eller skicka ett mail till info@sbi.kb.se


Fler program i vår

13 mars - En fanfar för bilderbokens framtid
Heldagsseminarium på Konstfack med bilderboken i fokus. Medverkar gör bland andra Ulla Rhedin, Gunna Grähs och Joanna Rubin Dranger. (Särskild anmälan). Sbi är medarrangör. Välkommen! Läs mer.

27 mars - Vem får Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne?
2014 års mottagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne presenteras av ledamot ur juryn. Den 25 mars kl. 13 tillkännages vem som får priset. Läs mer

2 april - Askungens gatukonst och monsterskolor för vuxna
I samarbete med Goethe-Institut arrangerar Sbi en kväll med fokus på trender i den tyska barn- och ungdomslitteraturen. Medverkar gör Maria Bäckström och Anne Malewski från Goethe-Institut. Läs mer

Tid och plats för kvällsprogrammen:
Kl. 18.00 på Svenska barnboksinstitutet, Odengatan 61, Stockholm (om inte annat anges).
 

Öppettider i Sbi:s bibliotek

Under förberedelserna till Bokprovningen håller biblioteket stängt den 3-11 mars samt den 13 mars då vi hoppas vi ses på Konstfack (se ovan). Bokinkast finns i entrédörren.
Ordinarie öppettider är måndag - torsdag 12-17.
Välkommen!

Vänliga hälsningar,
Lillemor Torstensson
Informatör
lillemor.torstensson@sbi.kb.se
 Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Ända sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vi vill stimulera en öppen och bred diskussion om litteraturen och verka för en ökad kompetens och status för alla verksamma inom barnkulturområdet.