2014-10-01 09:00Nyheter

Vad har sex i barnböckerna att göra?

null

Program på Svenska barnboksinstitutet den 1 oktober 

Även barn- och ungdomsböckerna tog intryck av 60-talets sexuella frigörelse. Man kunde skriva om nästan vad som helst. Men på de 40 år som gått börjar innehållet i böckerna åter ifrågasättas. Hur tänker föräldrar, förlag, författare och illustratörer? Var går gränsen? Finns det en gräns? Vem får skriva om sex? Vem gör det och varför?

Svenska barnboksinstitutet och Svenska barnboksakademin inleder hösten med en fortsättning på de akademiska samtalen. 

Medverkar i det här programmet gör
Mårten Melin, författare och aktuell med "Lite mer än en kram” (Rabén & Sjögren), Moni Nilsson, författare till serien om Semlan och Gordon (Natur & Kultur) och Karin Lemon, förläggare på Bonnier Carlsen. Moderator är Johan Unenge, författare och illustratör.

Tid och plats
1 oktober kl. 18-19.30 på Svenska barnboksinstitutet, Odengatan 61, Stockholm. Fri entré, ingen förhandsanmälan. Filmas.
Med stöd från Stockholms stad och Statens Kulturråd. Ingår i Tema barns läsning.

Bild: Fr.v. Mårten Melin, foto: Maria Lindberg/Moni Nilsson, foto: Leif Hansen/Karin Lemon, foto: ej angivet/Johan Unenge, foto: Ulrika Zwenger


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Ända sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vi vill stimulera en öppen och bred diskussion om litteraturen och verka för en ökad kompetens och status för alla verksamma inom barnkulturområdet.