2021-11-19 08:00Nyheter

Välkommen på kodknäckning

AL desk illustration. Ill Jenny JanssonIll. Jenny Jansson

Den 8 december lyfter projektet Astrid Lindgren-koden på locket till den hemliga verkstad där över 100 volontärer har arbetat med att avkoda Astrid Lindgrens stenograferade originalmanuskript till Bröderna Lejonhjärta.

Under cirka två timmar berättar vi om Astrid Lindgren som sekreterare och stenograf, ställer ut och presenterar fynd ur stenogramblocken och bjuder in alla intresserade till deltagande i ett hackathon där vi kommer att titta på nytt material!

Programmet är ett hybridevent där det finns möjlighet att delta både på plats och digitalt.

Plats: Svenska Barnboksinstitutet, Odengatan 61, Stockholm eller på Zoom.
Tid:  Den 8 december, kl. 15-17 inklusive paus och förfriskningar.

Öppet både för den med och utan kunskaper i stenografi. Ta med egen dator eller surfplatta om du vill delta i avkodningen.

Begränsat antal platser. Förhandsanmälan krävs. Använd denna länk.

Ges med stöd från Stockholms stad och Astrid Lindgren AB.


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vill du få våra pressmeddelanden eller vill du ha hjälp med att hitta information om barn- och ungdomslitteratur, ny forskning inom området eller en expert för intervju eller föreläsning? Allt material inklusive pressbilder finns här. Du kan också kontakta vår kommunikatör Lillemor Torstensson.