2021-10-04 09:21Nyheter

Välkommen till biblioteket!

Bibliotekarierna Sara Lafolie och Sofia Gydemo. I biblioteket arbetar även bibliotekarien Kajsa Bäckius. Foto: Sbi
Bibliotekarierna Sara Lafolie och Sofia Gydemo. I biblioteket arbetar även bibliotekarien Kajsa Bäckius. Foto: Sbi

Välkommen till biblioteket!
Från och med nästa vecka den 4 oktober kommer Svenska barnboksinstitutets bibliotek ha öppet på tisdagar kl. 12–17 utan förbokning. Onsdagar och torsdagar är biblioteket öppet för i förhand bokade besök kl. 13–16.30. Det finns också särskilda tider för lån och uthämtning av teoretiskt material. Se utförlig information om bokning och kontakt på barnboksinstitutet.se. Varmt välkommen!

Gåvor och donationer av äldre barnböcker
Svenska barnboksinstitutets bibliotek bygger i stort på bokgåvor från förlagen. Den äldre samlingen bygger på gåvor från skolor, bibliotek och enskilda. Numera tar biblioteket emot gåvor och donationer om de fyller luckor i samlingarna. Donationer mottages efter överenskommelse. Vi har inte möjlighet att ta emot spontant inskickade eller inlämnade donationer. Har du frågor om gåvor och donationer, vänligen skicka e-post till donationer@barnboksinstitutet.se eller kontakta biblioteket på 08-545420 60.


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vill du få våra pressmeddelanden eller vill du ha hjälp med att hitta information om barn- och ungdomslitteratur, ny forskning inom området eller en expert för intervju eller föreläsning? Allt material inklusive pressbilder finns här. Du kan också kontakta vår kommunikatör Lillemor Torstensson.