2016-08-18 09:00Nyheter

Välkommen till höstens evenemang på Svenska barnboksinstitutet

null

Välkomna tillbaka till en ny innehållsrik höst med Svenska barnboksinstitutet! I dagarna stundar den Nordiska forskarkonferensen och samtidigt öppnar vi jubileumsutställningen "Svenska barnboksinstitutet och skatterna".

Den 29 augusti till 1 september arrangerar Svenska barnboksinstitutet i samarbete med Norsk barnebokinstitutt i Norge och Center for Børnelitteratur i Danmark en nordisk forskarkonferens på temat bild "Med bilden i fokus". Det har varit hårt tryck på platserna och den är fulltecknad. Program och information finns på nordiskforskarkonferens.se

Den 29 augusti kl. 18 invigs utställningen ”Svenska barnboksinstitutet och skatterna” då böcker, brev och annat ur våra samlingar visas. Invigningstalare är prof. Boel Westin. Utställningen pågår fram till den 30 november. Varmt välkomna.

Den 15 september kl. 18 samtalar de tidigare medarbetarna på Sbi, Sonja Svensson, Lena Törnqvist och Cecilia Östlund, om Sbi:s skatter. Moderator är Karin Mossed, Sbi.

Läs mer om höstens evenemang på sbi.kb.se

Kontakt:
Lillemor Torstensson, 08-54 54 20 51, lillemor.torstensnsson@sbi.kb.se


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Ända sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vi vill stimulera en öppen och bred diskussion om litteraturen och verka för en ökad kompetens och status för alla verksamma inom barnkulturområdet.