2015-01-28 09:00Nyheter

Vem behöver läsa?

null

Johanna Lindbäck är författare, bokbloggare, lärare och översättare. Med böckerna En liten chock, Min typ brorsa, Tänk om det där är jag, Saker som aldrig händer, Välkommen hem och Som om jag frågat har hon skapat sig en plats i den samtida svenska ungdomslitteraturen. Hon är dessutom en av grundarna till litteraturbloggen Bokhora.

2013-2015 är hon också läsambassadör.

Den 29 januari besöker Johanna Lindbäck Svenska barnboksinstitutet.

Ingår i föreläsningsserien Tema barns läsning. Med stöd från Kulturrådet och Stockholms stad. I samarbete med Svensklärarföreningen.

Tid och plats:Torsdag den 29 januari kl. 18-19.30. Svenska barnboksinstitutet, Odengatan 61, Stockholm. T-bana Odenplan. Fri entré. Ingen förhandsanmälan.

Programmet filmas.

Läs mer om Johanna som läsambassadör på www.lasambassadoren.se

Bild: Jonas Hallqvist


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Ända sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vi vill stimulera en öppen och bred diskussion om litteraturen och verka för en ökad kompetens och status för alla verksamma inom barnkulturområdet.