2022-01-25 08:00Pressmeddelande

Amanda Idberg ny kommunikatör på Sbi

Amanda Idberg. Foto: privat

Amanda Idberg är från och med 1 mars ny kommunikatör vid Svenska barnboksinstitutet. Amanda kommer närmast från KTH där hon huvudsakligen har arbetat med digital kommunikation. Före det var hon redaktionsansvarig för LL-förlaget och produktansvarig för taltidningar vid Myndigheten för tillgängliga medier. Hon har även arbetat som frilansande redaktör för en rad bokförlag och då bland annat med barn- och ungdomsböcker. Amanda har studerat kommunikation, förlags- och bokmarknadskunskap och litteraturvetenskap.

- Vi ser mycket fram emot att arbeta med Amanda. Hon har genom sina olika uppdrag skaffat sig en bred kompetens inom kommunikationsområdet och hon kommer att vara en stor tillgång för Sbi, säger Åsa Warnqvist, chef för Svenska barnboksinstitutet.

– Det känns jätteroligt att komma tillbaka till litteraturvärlden och jag ser fram emot att tillsammans med nya kollegor få utveckla hur Sbi kommunicerar, säger Amanda Idberg.


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vill du få våra pressmeddelanden eller vill du ha hjälp med att hitta information om barn- och ungdomslitteratur, ny forskning inom området eller en expert för intervju eller föreläsning? Allt material inklusive pressbilder finns här. Du kan också kontakta info@barnboksinstitutet.se