2022-02-01 08:00Pressmeddelande

Bokprovning 2022

Bokprovning logga
Utformad av Lillemor Torstensson, Sbi

Den 5 april startar Svenska barnboksinstitutets Bokprovning. Dokumentationen med analyser och statistik över 2021 års barn- och ungdomsböcker presenteras. Föreläsningar om utgivningen ges av särskilt inbjudna gästföreläsare och sänds live. Alla intresserade är välkomna att ta del av Bokprovning 2022.

VIKTIGA DATUM
7 mars
Fullständigt program presenteras
Årets gästföreläsare avslöjas

5 april kl. 09.00
Dokumentationen med statistik och analyser släpps.
Översiktsföreläsning.

6 april kl. 9.00
Gästföreläsning

7 april kl. 9.00
Gästföreläsning

Föreläsningarna ges digitalt och är öppna för alla. Mer information med anmälningslänkar till föreläsningarna kommer den 7 mars. Följ oss i pressrummet och i sociala medier eller genom nyhetsbrevet.

Föreläsningarna filmas av UR Samtiden och görs tillgängliga på Sbi play och UR play i början av maj.

Mer information om Bokprovning 2022 finns på barnboksinstitutet.se/bokprovning.
Arrangeras med stöd av Stockholms stad.


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vill du få våra pressmeddelanden eller vill du ha hjälp med att hitta information om barn- och ungdomslitteratur, ny forskning inom området eller en expert för intervju eller föreläsning? Allt material inklusive pressbilder finns här. Du kan också kontakta info@barnboksinstitutet.se


Kontaktpersoner

Sofia Gydemo
Bibliotekarie
Sofia Gydemo