2023-03-06 12:00Pressmeddelande

Bokprovning 2023 – viktiga datum

Bokprovning

Den 19 april startar Svenska barnboksinstitutets Bokprovning. Dokumentationen med analyser och statistik över 2022 års barn- och ungdomsböcker presenteras. Årets gästföreläsare är Peter Kostenniemi som kommer att föreläsa om Illvilliga barn och illviljan omkring dem: nedslag i barn- och ungdomslitteraturen 2022.

VIKTIGA DATUM

19 april: Bokprovningsföreläsningar kl. 9.00 – 12.30. Föreläsningarna sker i Zoom och är kostnadsfria. Anmälan: Bokprovning 2023. Dokumentationen med statistik och analyser släpps.

19 april till 31 maj: Bokprovningsutställning i biblioteket på Sbi. Alla böcker från 2022 finns utställda. 

25 april: Bokprovningen besöker Litteralund. Åsa Warnqvist, Sbi, föreläser. Mer information: Litteralund.

8 maj: Bokprovningen besöker Malmö. Sofia Gydemo, Sara Lafolie och Peter Kostenniemi föreläser. Mer information: Utveckling Skåne.

31 maj: Finissage för Bokprovning 2023. Program på Sbi som avslutar årets Bokprovning.All information om Bokprovning 2023 finns på Sbi:s webbplats.


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vill du få våra pressmeddelanden eller vill du ha hjälp med att hitta information om barn- och ungdomslitteratur, ny forskning inom området eller en expert för intervju eller föreläsning? Allt material inklusive pressbilder finns här. Du kan också kontakta info@barnboksinstitutet.se


Kontaktpersoner

Kommunikatör
Amanda Idberg