2018-04-27 11:12Pressmeddelande

Manga och översättningar i fokus när Svenska barnboksinstitutet arrangerar Seriedagen den 3 maj

null

Som förarrangemang till Stockholms Internationella Seriefestival på Kulturhuset ordnar Svenska barnboksinstitutet en Seriedag den 3 maj med tema översättningar och manga.

Stefan Diös och Björn Wahlberg, båda översättare av serier, kommer att samtala med Patrik Schylström om sina arbeten. Från Karlstad universitet kommer Christian Johansson för att tala om mekanismerna bakom mangaboomens uppgång och fall i Sverige. Men har mangaboomen verkligen dött ut? Finns det fortfarande ett intresse för manga i Sverige? Det kommer avslutningsvis mangatecknaren Natalia Batista och bibliotekspedagogen Amanda Stenberg att tala om tillsammans med Sofia Gydemo. Det ges även tillfälle att besöka biblioteket där en mindre utställning med nya och äldre serier visas.

Hela programmet finns här.

Tid: Torsdagen den 3 maj, kl.15.00−18.00
Plats: Svenska barnboksinstitutet, Odengatan 61 (T-bana Odenplan), Stockholm.
Fri entré.
Välkomna!


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Ända sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vi vill stimulera en öppen och bred diskussion om litteraturen och verka för en ökad kompetens och status för alla verksamma inom barnkulturområdet.