2020-09-10 11:35Pressmeddelande

Är du intresserad av att skriva barnbokskritik?

I höst arrangerar Svenska barnboksinstitutet för tredje året i rad kursen Att skriva barnbokskritik. Som deltagare får du teoretisk kunskap om och praktisk träning i att recensera barn- och ungdomsböcker, med fokus både på bilderböcker och textbaserade böcker. Föreläsare och workshopledare är idag verksamma kritiker, författare och forskare.

Kursen riktar sig till dig som redan skriver barnbokskritik i tidningar och tidskrifter och vill fördjupa dina kunskaper, till dig som på andra sätt och i andra medier (t.ex. bloggar) presenterar och anmäler nyutkomna böcker för barn och unga, och till dig som i dag inte är verksam som kritiker men som är nyfiken och vill börja.

Kursen ges i Stockholm den 19-20 november 2020. Kursledare är Malin Nauwerck, Forskare i litteraturvetenskap, med litteratursociologisk och bokhistorisk inriktning. Hon har tidigare arbetat på bokförlag och som kulturredaktör och kritiker. Övriga föreläsare och workshopledare är Mia Österlund, verksam som docent i litteraturvetenskap vid Åbo Akademi i Finland och bland annat medlem i Augustjuryn och kritiker i HufvudstadsbladetUlla Rhedin, forskare och bilderbokskritiker i Dagens Nyheter, författare till flera böcker om bilderboksteori och är sedan 2011 gästlärare på fortbildningskurser i bilderboksteori på HDK i Göteborg, Lotta Olsson, redaktör och kritiker på Dagens Nyheter och Erik Titusson, förlagschef och förläggare på Lilla Piratförlaget.

Mer information om kursen och hur du anmäler dig finns på Svenska barnboksinstitutets webbplats. Till ansökan (länken öppnas i nytt fönster)
Senast den 12 oktober vill vi ha din anmälan.

Kursen arrangeras av Svenska barnboksinstitutet med ekonomiskt stöd från Kulturrådet. 

Vänliga hälsningar
Svenska barnboksinstitutet
info@barnboksinstitutet.se


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vill du få våra pressmeddelanden eller vill du ha hjälp med att hitta information om barn- och ungdomslitteratur, ny forskning inom området eller en expert för intervju eller föreläsning? Allt material inklusive pressbilder finns här. Du kan också kontakta vår kommunikatör Lillemor Torstensson.