2021-03-05 10:39Pressmeddelande

Rinkeby ny plats för barnlitterär vandring

Omslag till Min mamma är en ängel av Gunilla Lundgren och La Gatenga Pen Club. Ills. Amanda Eriksson. Med tillstånd av Gunill Lundgren

Som tidigare meddelats fortsätter Svenska barnboksinstitutet de barnlitterära vandringarna i vår med Maria Nikolajeva som seminarieledare. Nytt område och ny bok för i år är Rinkeby och Min mamma är en ängel av Gunilla Lundgren och Le Glaténge Pen Club och med bilder av Amanda Eriksson. Övriga aktuella områden och böcker är Vasastan: Mio min Mio av Astrid Lindgren, Södermalm: Janne min vän av Peter Pohl och Stureby: Min vän Percys magiska gymnastikskor av Ulf Stark.

Vandringarna startar den 8 maj. Mer information om hur du anmäler dig (bindande anmälan) finns i facebookgruppen "Vandringar i barnlitterära Stockholm" 
https://www.facebook.com/groups/328207304966326.

Kontakt: Maria Nikolajeva: maria.nikolajeva@gmail.com.
Vandringarna ges med stöd från Stockholms stad


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur.