2021-03-01 08:30Pressmeddelande

Vandringar i barnlitterära Stockholm

Bild på litterär skylt i Stockholm. Foto: Maria Nikolajeva

I vår fortsätter Svenska barnboksinstitutet de populära barnlitterära vandringarna i samarbete med litteraturprofessor Maria Nikolajeva. Vandringarna erbjuder en unik möjlighet att uppleva Stockholmsmiljöer, innerstad och ytterförort, med anknytning till olika barn- och ungdomsböcker. Det ges också tillfälle att läsa och diskutera böckerna under kognitivt stimulerande former.

Vandringarna planeras att starta den 8 maj och är kostnadsfria, bindande anmälan. De riktar sig till alla intresserade (vuxna), i första hand läsfrämjare, bibliotekarier, barnkulturarbetare och lärare. Vi hoppas att vandringarna kan göras live på ett säkert sätt. Om det inte går genomförs de digitalt.

Mer om tidigare vandringar finns i facebookgruppen "Vandringar i barnlitterära Stockholm" https://www.facebook.com/groups/328207304966326.

Kontakt: Maria Nikolajeva: maria.nikolajeva@gmail.com
Se också www.barnboksinstitutet.se

Ges med stöd från Stockholms stad.Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur.