2021-10-28 07:03Nyheter

Save the Date 8 december

Forskningsprojektet Astrid Lindgren-koden. Stenogramblock Karlsson på taket flyger igen. Foto: Eva DalinForskningsprojektet Astrid Lindgren-koden. Stenogramblock Karlsson på taket smyger igen. Foto: Eva Dalin

Final för cirka 160 volontärers arbete med att avkoda Astrid Lindgrens stenograferade originalmanuskript till Bröderna Lejonhjärta. Forskningsprojektet Astrid Lindgren-koden pågår för fullt och nu lyfter vi på locket till den hemliga verkstaden och bjuder in till deltagande. Missa inte detta. Programmet ges den 8 december kl. 15  och pågår ca 2 timmar inklusive paus. Vi bjuder på förfriskningar.

Läs mer om forskningsprojektet Astrid Lindgren-koden som syftar till att avkoda och tolka Astrid Lindgrens stenograferade originalmanuskript med digitala metoder. Projektet leds av forskaren Malin Nauwerck och är förlagt till Svenska barnboksinstitutet.


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur.

Relaterade presskit