2021-08-23 11:41Pressmeddelande

Platsens betydelse i fiktionen – Program 9 september

Omslag till Mizeria och Askungen i Rinkeby

Den 9 september arrangeras programmet "Järva i litteraturen: platsens betydelse i fiktion för barn och ungdomar". Programmet ges i anslutning till de barnlitterära vandringar som genomförts under våren och hösten. Medverkar gör vandringsledare Maria Nikolajeva och författarna Seluah Alsaati, Melody Farshin och Gunilla Lundgren. Moderator är Katarina Lycken Rüter.

Tid: Programmet börjar kl. 17.00 och håller på till kl. 18.00. Lättare förtäring serveras från kl. 16.30.
Plats: Järva Folkets Park, Eggeby gård, ca 15 minuters promenad från Tensta centrum. Se vägbeskrivning
Anmälan senast 2 september till textpiloterna@gmail.com. Begränsat antal platser. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Svenska barnboksinstitutet i samarbete med Föreningen Textpiloterna. Ges med stöd från Stockholms stad. 


Om Svenska barnboksinstitutet

Stiftelsen Svenska barnboksinstitutet (Sbi) fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur. Sedan starten 1965 har vi arbetat för att stärka barnbokens ställning och för att öka kunskapen om barn- och ungdomslitteratur. Vill du få våra pressmeddelanden eller vill du ha hjälp med att hitta information om barn- och ungdomslitteratur, ny forskning inom området eller en expert för intervju eller föreläsning? Allt material inklusive pressbilder finns här. Du kan också kontakta vår kommunikatör Lillemor Torstensson.